100426

Hej! Jag vet att jag kan vara sämst på att blogga men skolan har ihjäl mig just nu (vårterminen i tvåan...) och jag försöker ju satsa en del, tyvärr får bloggen bli lidande. Ska försöka ta igen det nu och skriva ordentligt varje dag - utan att lova för mycket!
   Filmer från KG-clinicen och KM 1.20 kommer snart, jag ska bara lura ut hur man lägger in filmerna på datorn, det är ungefär 400 sidor i instruktionsguiden som handlar om enbart det - hatar teknik! Men är i övrigt extremt nöjd med kameran, den är riktigt bra och lätt att använda (förutom det där med att lägga in filmerna då...).
   KM gick jättebra, även om jag började gråta på framridningen för att han kändes så asig/jag kände mig så värdelös. Rossan har ju aldrig tänt till här hemma men nu jivvlar var det fart på kusen! Han var riktigt fin inne på banan och vi fick bara superfina språng (lite tveksamt på trippelbarren kanske, men jag är svinrädd för di dära storhinderna - trots att de egentligen är de enklaste att komma rätt på)! Fick dessutom samma stilpoäng som vinnaren men 2p avdrag för en rivning ut i kombinationen vilken berodde på att de inte längt ordentligt. Jonathan tog fina bilder som vanligt, han står för i princip alla bilder på mig och Rossmore!
   På tal om det där med att tända till så har Rossmore börjat bli HELtokig på hoppträningarna. Han VILL verkligen och står och studsar på stället. Det gillar jag! Tyvärr är ju detta genomgående och uteritterna blir allt mer spännande... Men jag antar att man får ta det goda med det onda.
  
Nu närmast ser vi fram emot Ringsjön 1.20 på söndag (de har en 1.25 klass också, kan ju ta med mig pengar bara utifall att...) och Bertil kör/coachar. Heja oss!

Hejdå med er, på återseende förhoppningsvis.


Helt OK häst va? KM

100406

Hej!
Känner mig lite trött på allt och alla. Klassen känns ovanligt dryg, inga människor känns riktigt roliga och skolan är såklart förjävlig. Dessutom är Elin i Stockholm, hur kul är det?

Som för att väga upp går ridningen nåt så in i bra! Det är verkligen helt fantastiskt och det känns som att vi förtjänar det efter svackan i början av året.
   Igår tyckte jag att det var dags att vila ryggen, har varit en massa ridande nu på senaste tid så han fick promenera i en halvtimme och jeez vad fort det gick! Han var helt tokig, men det var mest roligt. Sålänge han inte springer över mig blir jag nöjd!
   Idag ville jag inte vara med på hoppträningen då vi ska träna för KG Svensson fredag och vara med på hans clinic på söndag. Red på en åttvolt med fyra bommar för Louise och vi var noga med att han kom upp på yttersidan efter varje byte och att vi kom rakt på bommarna. Vart lite svårare efter bytet från vä. till hö. då han gled ut massor på vänstersidan, men det fixade vi! Eftersom att han var så jäklans fin kunde vi inte låta bli att sätta upp ett räcke på 1.20 och FASEN vad han hoppade! Supernöjda och glada, belönades av Louise med en hel låda päron - tackar och bugar.

Veckans planering:
Onsdag: Utskrittning + lite jogg på dressyrbanan
Torsdag: Kort och intensivt dressyrpass
Fredag: KG träning
Lördag: Boxvila? Nämen, utridning lutar det väl åt
Söndag: KG clinic (nervös! Han kommer hoppa skiten ur oss...(läs: mig))

Förhoppningsvis har vi kameran till åtminstonde söndag, då bjuder jag på något klipp från clinicen. En annan rolig parantes är att Andrea ringde idag och frågade om jag ville hoppa hennes megastora dressyrhäst Don, som tydligen slänger av alla. Man kan ju alltid prova, tänkte jag, och vi bestämde att jag ska prova den på lördag.

Hajsan!


100404

Hejsan!

Vilken bra dag detta har varit! Gick upp vid nio och åt en macka, var fruktansvärt nervös av någon anledning och mådde ganska illa. Tittade ut och såg att regnet öste ner, jobbigt läge men det var ändå något vi hade räknat med. Åkte till stallet för att knoppa och borsta, och knopparna blev faktiskt helt okej för en gångs skull! Grattis till mig. Jag är en såndär som använder ungefär 50 gummiband/knopp varav 3 är av betydelse, haha. Men då sitter de säkert iallafall! Är inte mycket för att hålla på och räkna dem, vet inte ens om det ska vara jämt eller udda antal? Hoppas att resultatet beror på lite mer än antalet knoppar i manen!
   Åkte iväg, var i alldeles för god tid som vanligt, fick titta på lagklassen vilket iofs var ganska kul. En miljon lag till omhoppning, mer väntan, veterinärbesiktning. Upptäckte att det regnat in som fan i sadelkammaren och att alla benskydd var dyngsura, detta tog vi förvisso ingen hänsyn till, men jobbigt när allt blir kladdigt. Regnet upphörde (!!!!!!!!) och jag började rida fram.
   Till saken hör att det också blåste något helt otroligt. Det tog dubbelt så lång tid att rida längst ena långsidan på utebanan jämfört med den andra, haha. Rossmore var på hugget och blev alldeles tokig när vi galopperade igenom en stor vattenpöl, men det var mest roligt! Dock lite bråkig i högergaloppen då han slog en del, väldigt omotiverat. Vi släpptes in på framhoppningen där vi tog 3 språng på räcket (1.10) och 3 på oxen (1.10) och till sist ett språng på räcket (1.05) innan vi gick in på banan.
   Vi gick alltså direkt på 1.20, banbyggare var Jonas Holmberg, en snubbe vars banor vi hoppat förr. Toppen för stora hästar, luftiga och maffiga hinder. Var jättenervös för en trekombination, vilket vi i princip aldrig hoppat ute på tävling men det visade sig vara det vi klarade allra bäst! Hade superfin känsla hela grunden, pigg och alert häst med fina språng. Kom av oss lite när vi rev första hindret i omhoppningen och jag kunde aldrig riktigt samla mig så vi blev lite flaxiga. Men Rossmore löste det himla fint och vi fick inga fler pet. 

Så hur nöjd är jag? JÄTTENÖJD!

Nu blir det film-/svullkväll. Ha det fint!

 

100403 (04)

Hej! Nattinlägg för lördagen.

Ska ju iväg och tävla imorgon, sjukt nervös. Eftersom att Rossans attityd är hans främsta problem laddar jag gärna dagen innan med en uteritt. Det är kul, han får framåtbjudning och jag kan ändå arbeta honom. Tyvärr var både Rossmore och Nasse på hugget nåt så in i bängen och båda flög i luften både en och två gånger... Rossmore reste sig också en gång, något han inte gjort utan "press" på väääldigt länge. Kändes ju inte så himla roligt men det gick ju att hantera iallafall... Galopperade två varv på dressyrbanan när vi kom hem också, kändes inte helt lämpligt att inte galoppera på två dagar innan tävling (vi travade bara ute, något annat hade varit idiotiskt). Han kändes okej och jag stressade iväg till vårt lantställe där resten av dagen spenderades.

Nu har jag lagt fram alla kläder och sånt, startar förmodligen vid halv två imorgon, skönt, inga tidiga morgnar här inte! Vet att många är i stallet flera timmar innan och fixar, men jag tycker inte att det behöver ta så himla lång tid. Knopparna blir ju fula hur länge man än står... Haha!

Sov gott!


100402

Oj vilken ineffektiv dag det har varit! Vaknade riktigt trött efter att ha städat långt in på natten. I och för sig väldigt värt, vi hade hur trevligt som helst igår och maten blev lyckad!

Åkte till stallet sen lunch tillsammans med min vän Elin som tidigare ridit lite på ridskola. Satt upp henne på Rossmore, som var huuur trött som helst efter gårdagens träning, och sen fick di där två trava runt lite. Rossan var nöjd och Elin var glad - hur lyckat som helst! Skrittade några varv utomhus också och jag tror att det var alldeles lagom för Rossmore idag!

Nu måste jag plugga lite innan jag tar tag i något fredagskul, ha det fint!


Hur snyggt.!?

100401

Så var det en ny månad. Igen. Vissa påstår att tiden går för fort, jag personligen tycker att det är jätteskönt - i denhär takten är det sommarlov när som helst!

Upp 07.00 idag för att åka och träna för Louise. Rossmore kändes allmänt uppgiven och seg när vi skrittade fram och jag kände att tröttheten vällde över mig, man vill ju att det ska gå bra nu precis innan tävling! Red fram på volten, flyttade honom lite för både höger och vänster. Högermagen levde sitt egna liv ett tag men det blev successivt bättre iallafall... Hade fått honom riktigt fin när en duvjävel flaxade loss och Rossan fick en smärre hjärtattack, visst ska han klara av en del men det var nästan synd om honom då, han blev jätterädd.
   Louise kom in och vi gjorde ett litet fyrkantsspår på halva ridhuset ca 1m innanför väggarna. Poängen var att jag skulle vara supernoga med att han skulle vara rak och få med sig HELA yttersidan och staka i med ytter bakben. I skritt var det inga problem men i galopp blev det anings svårare. Att galoppera med små galoppsprång är inte alltid så lätt när man är världens största häst. Dock blev det mycket bättre bara efter några försök i båda varven och jag fick vara väldigt försiktig med att inte "stänga in" honom med händerna då jag lätt blir jättespänd i armarna. Prövade att höja handen något och det gav betydligt bätte resultat än när jag bara drar bakåt - såklart.
   Efter några varv på fyrkanten red vi korta diagonaler med enkla byten, detta har varit riktigt svårt tidigare just för att han inte vill ta i med det där yb. Det var inte lätt nu, men en miljon gånger bättre än vad det varit innan! Red också skänkelvikning (för vänster skänkel i höger galopp och vice versa) på de korta diagonalerna, vilket visade sig vara en toppenövning - gud vad fin han blev!
   Vi lade ner honom i galopp på en volt med lite större galoppsprång och lägre form, som en kontrast mot resten av passet. Detta brukar jag tycka är jättesvårt då Rossmore oftast bara blir lång och "paddlig", men idag gick det fin-fint!

Bra morgon helt enkelt! Resten av dagen ska spenderas i köket för ikväll är det minsann försenad födelsedagsmiddag med gott sällskap. Härligt!

Haj.