100520

Hej!
Idag har varit en riktig, äkta sommardag! Hilvidde vad varmt det har varit. Kan ju påtala att jag kallas "Löken" och att det inte är det lättaste för mig att hålla mig fräsch i en miljon grader, men man ska inte klaga!

Rossan var jättevarm och lite svettig när jag kom i eftermiddags, stackars häst! Vädret såg så osäkert ut imorse att M inte ville ta av täcket. Sjukt svårt med hur man ska täcka dem nu när det är så varmt på dagarna men kallt på nätterna... Lade på honom ett regntäcke idag, tänkte experimentera lite. Han är ju en väldigt varm häst och det märktes i synnerhet när jag red. Han löddrade överallt och han bara dröp av svett, stackarn!
   Red på halva stora, lite tight men var ju själv så det gjorde inte så mycket. Gjorde en miljon övergångar när jag red fram och han kändes lite trött men inte så farligt. Galopperade lite i båda varven innan jag gjorde fattningar från skritt mot spegeln och kollade så att de var raka. Rumpan ville gå till vänster som vanligt (spec i vänsterfattningarna) men efter några gånger blev fattningarna riktigt fina och jag blev nöjd.
   Red lite förvänd galopp också och han blev suuuuperfin i handen och drev på jättebra, fasen vad bra det var! Gillar såna övningar som tränar hästen självt. Alltså att man inte kan göra så himla fel, träningen tränar hästen. Förvänd galopp är ju otroligt stärkande och nyttigt samtidigt som jag känner mig säker på vad jag håller på med. Detsamma gäller de raka fattningarna, man kan skita lite i formen och så och bara fokusera på rakheten. Gillar!
   Tyckte att han sparkade en del i vänsterbytena fortfarande och ringde Håkan för att bekräfta tiden nästa vecka, hoppas han kan knacka loss spänningen helt nu... Har börjat smeta på arnika efter träningarna nu, håller tummarna att det hjälper.

Det vart unghästtävlingar på stallet också, kul att titta på. Fasen vad fina de är di där små!

Nu hägrar plugget, duschen, sängen. Tack och hej.


Hit hade jag kunnat tänka mig att åka igen! (Venedig 2009)

100519(snart 20)

Hej!
Jag är väl medveten om hur tvivelaktig uppdateringen varit, men skolan har, utan överdift, varit outhärdlig på sistone. Alla som känner mig (vilket alla läsare gör) vet ju hur jag är med skolan och betygen - det har inte gått att fokusera på något annat helt enkelt.
   Orkar inte köra någon jätteuppdatering om vad som hänt ridmässigt, kan dock berätta att jag och Rossan hade vår utomhusdebut härom helgen, 1.20 med ett ner, helt mitt fel. Film kommer(!) så fort jag fattar hur man lägger in, inte okej att vara så tekniskt efterbliven. Har också hoppat den store Don en del (enorm dressyrhäst som inte fattar poängen med hoppning men ändå tycker att det är ganska kul. Kankse. Med lite tveksamhet), så himla roligt! Sån jäkla skillnad från min älskade hoppskrutt.

Kan ju berätta om dagen. Skulle skritta ut med Hanna och iom Rossans nyfunna energi var han helt omöjlig! Fy vad arg jag blev, man kan ju inte bete sig hur som helst heller!? Ska jag ha en pigg häst på bekostnad av min och andras säkerhet? Är det meningen? Får väl se till att rida ut mycket. På ett tröttare odjur...
   Min egna träning har fallit i glömska senaste veckan, har varit dunderförkyld men jag tror att den börjar ge med sig nu..!

Nåja mina vänner, nu är jag förhoppningsvis tillbaka på banan! Heja på mig så jag känner mig motiverad. Åh juste! Nu ska jag skriva engelsktal, vad kul! (eller..?)
HEJDÅ


Gammal bild på världens finaste ponny